SKŁADNIKI
- 2 Nogi z gęsi marki KrakauerLand
- 2 ząbki czosnku
- łyżka majeranku
- 1 kg dyni
- łyżeczka curry
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Mięso z gęsi rozmrozić i natrzeć rozgniecionym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
- Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu podlewając wytopionym tłuszczem.
- Dynię umyć, obrać – o ile skórka jest bardzo gruba, pokroić na dowolne kawałki i oprószyć curry, solą oraz pieprzem.
- Na pół godziny przed końcem pieczenia zmniejszyć temperaturę do 150 stopni Celsjusza.
- Do upieczonej gęsi dołożyć dynię i polać ją wytopionym tłuszczem.