przygotowanie:
2h
dla:
4 osób
poziom trudności:
łatwy
ocena:
5
SKŁADNIKI
- porcja rosołowa z gęsi KrakauerLand
- 2 cebule
- włoszczyzna
- 200 g kiszonej kapusty
- 3 pomidory lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- majeranek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Porcję rosołową włożyć do wrzątku, zagotować i odlać wodę.
- Ponownie zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, sól oraz pieprz.
- Chwilę gotować, a następnie dodać cebulę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz pokrojoną na mniejsze kawałki kiszoną kapustę.
- Na końcu dodać pomidory – sparzone i obrane ze skórek – oraz ćwierć łyżeczki majeranku.
- Gotować na wolnym ogniu do chwili, gdy kapusta będzie miękka.