przepisy
czas przygotowania przygotowanie: 2h
ilość porcji dla: 4 osób
poziom trudności poziom trudności: łatwy
ocena ocena: 5

Parzybroda na gęsinie

SKŁADNIKI

  • porcja rosołowa z gęsi KrakauerLand
  • 2 cebule
  • włoszczyzna
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 3 pomidory lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Porcję rosołową włożyć do wrzątku, zagotować i odlać wodę.
  2. Ponownie zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, sól oraz pieprz.
  3. Chwilę gotować, a następnie dodać cebulę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz pokrojoną na mniejsze kawałki kiszoną kapustę.
  4. Na końcu dodać pomidory – sparzone i obrane ze skórek – oraz ćwierć łyżeczki majeranku.
  5. Gotować na wolnym ogniu do chwili, gdy kapusta będzie miękka.